Worst uit eigen makerij

droge worstIn onze worstmakerij produceren wij de lekkerste worsten. Allemaal bereid uit verse grondstoffen en specerijen.

De ambachtelijkheid en de smaak van vroeger komen daar absoluut in terug. Alle producten worden gemaakt met liefde voor het vak. En dat proeft u!

Gelderse worst

De gelderse worst is de stevige eigengemaakte gekookte worst voor op de stamppot. Met een stevige structuur en een fijne smaak is deze worst een heerlijke delicatesse in de winterse stamppotmaaltijden.

Rookworst

De echte lekkere rookworst wordt bij ons in de worstmakerij in een rookkast boven houtsnippers gerookt. De rookworst kan zo gebruikt worden voor bij de borrel, of eerst worden geweld (verhitten in water maar niet aan de kook brengen).

Droge kruidnagelworst

Droge kruidnagelworst is een typisch streekproduct, waarbij de worst na het vullen wordt opgehangen om te drogen. Deze worst wordt dus niet gerookt! Droge worsten worden voornamelijk in het noorden van Nederland gemaakt, omdat daar de luchtvochtigheid geschikt is voor het drogen. De smaak verschilt afhankelijk van de gebruikte kruiden. Kruidnagel is daarvan de meest gebruikte, zo ook bij Keurslagerij Mulder. Heerlijk als borrelhapje of tussendoortje.

Leverworst

Gemalen en gekookte varkenslever worden vermengd met gemalen varkensvlees en op smaak gebracht met een kruidenmelange. Er zijn vele variëteiten zowel qua smaak als qua structuur. De structuur van Keurslagerij Mulder is stevig en compact zodat de leverworst goed met een mes aan plakken gesneden kan worden. Behalve als broodbeleg kunt u zowel de fijne als grove leverworst perfect gebruiken als snack en borrelhapje.

Grillworst

Gesorteerd gemalen varkensvlees, in onze eigen worstmakerij verwerkt tot mooie worsten. Deze worden gekruid en afgegrild in de oven.

Bloedworst

Bloedworst is een ambachtelijk product dat voornamelijk in de herfst wordt gemaakt. De worst wordt gegeten in plakken van ongeveer 1 cm dik die in een koekenpan worden gebakken. Soms wordt er een plak appel meegebakken of wordt het gerecht met stroop geserveerd.